Chief instructor @ Antwerpen Aikikai - 6e dan aikikai - shihan - trainer A

Peter Van Marcke is hoofdleraar van Antwerpen Aikikai. Hij begon met aikido toen hij 10 was, in 1976. Hij studeerde aikido bij vele leraren in binnen- en buitenland. Zijn voornaamste leraren waren Seiichi Sugano shihan (sinds 1982), Nobuyoshi Tamura shihan (sinds 1987) en Yoshimitsu Yamada shihan (sinds 1987). Zij waren alle drie in hun jeugd rechtstreekse, living-in leerlingen van O-sensei Morihei Ueshiba, de stichter van aikido. Om hun lessen te volgen reisde Peter sinds 1987 regelmatig naar heel wat landen in Europa, naar de Verenigde Staten, Canada en Japan. Gedurende zijn intensieve zoektocht naar aikido, verbleef hij enkele langere perioden aan de New York Aikikai, in de dojo van Yamada sensei en verbleef hij vaak in Frankrijk, op stage bij Tamura sensei, om zich te verdiepen in het onderricht van zijn leraren.

Peter dojo 2014-04-21_1

Peter geeft zelf aikido lessen sinds 1986 en geeft regelmatig aikido stages in binnen- en buitenland. Hij opende zijn eerste eigen dojo, Aikido Ken Kyu Kai, in Aalst in 1988, gevolgd door een tweede dojo, Tobu Chiku Aikikai, in Erpe-Mere in 1994. In 2000 opende Peter de aikido dojo Shu Shin Kan in Mortsel. In 2011 opende hij een tweede afdeling van Shu Shin Kan in Antwerpen en werd Shu Shin Kan herdoopt in Antwerpen Aikikai.

Antwerpen Aikikai maakt deel uit van Sansuikai international, een internationale organisatie van Yamada sensei, waarin Peter een actieve rol opneemt binnen Sansuikai Europe en Sansuikai Belgium als lesgever en organisator van nationale en internationale events.

Peter behaalde de graad van rokudan (6e dan) van de Aikikai Honbu dojo in Tokyo (toegekend door Y. Yamada sensei), de leraarsgraad van Shihan (toegekend door Aikido World Headquarters, uitgereikt door Yamada sensei) en de graad van Trainer A bij de Vlaamse Trainerschool van Sport Vlaanderen.

Overzicht aikido stages: Stagekalender van Peter Van Marcke.